keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Jännän äärellä, eli ihkauusia kokemuksia!

Kevät etenee kovaa kyytiä ja seuraava larppi häämöttää jo aivan ovella. Tällä kertaa jänskättää vähän, koska kyseessä tulee olemaan mulle ihan uudenlainen kokemus - mun eka nykyaikapeli. Kortee, Lammi ja Voronova (lyhyesti K/L/V) on parin viikon päästä pelattava asianajotoimistoon sijoittuva larppi, jonka maailmankuvaus on mielenkiintoinen sekoitus Suomea ja Amerikkaa. Hahmoni Emilia "Emmy" Sara on yksityisetsivä, joten pelin aikana tulen poistumaan työpaikalta myös kenttätöihin, K/L/V on siis myös mulle eka kaupunkipeli! (Tajusin sen vasta nyt :D) Siistiä siis!

Jostain syystä nykypelit ei oo mua aikaisemmin kauheasti kiehtoneet, mutta nyt oon aivan täpinöissäni. Ehkä en oo vaan aiemmin tajunnut nykyaikapelaamisen etuja: sitä, että pelin aikana voi käyttää rannekelloa, tietokonetta, autoa, puhelinta, (hahmon) sähköpostia ja -gasp!- mikroa! Tällä kertaa ei tarvitse pelatessa pohtia, mitä hahmon on sopivaa tehdä etiketin ja sosiaalisen statuksensa mukaan. Vaihtelu, kuten sanotaan, virkistää!

Mutta aivan erityisen hauska tapa syventää hahmoa oli luoda hahmolle oma facebook-profiili. Vietin mukavat tovit koneella, kun muokkasin profiilista hahmon näköistä. Profiilin pääset näkemään klikkaamalla tästä. Poliisikoulun käyneelle Emilialle Facebook ehdotti kaveriksi Antti Polvijärveä, Salattujen Elämien poliisihahmoa ja siitäkin hahmo syventyi hauskalla ja yksilöllisellä tavalla. :D 

Voin kyllä ihan ehottomasti suositella profiilin luomista kaikille ja muiden peliin saapuvien toivoisin niin tekevän! Profiilia muokatessa saa hahmoa ja tämän tapaa ajatella käytyä läpi helposti ja vaivattomasti, samalla jäsentyvät paremmin mieleen pienet yksityiskohdat, kuten se minä vuonna hahmo on aloittanut työnsä. Toivon kovasti, että profiilia pääsisin pelissä oikeasti hyödyntämäänkin, kimppachatit kollegoiden kanssa kuulostaa asialta, jota en haluaisi jättää väliin! :P

Näihin kuviin ja tunnelmiin, peliä jännityksellä odotellessa!

3 kommenttia:

  1. Aika siisti idea tuo facebook-profiili. Hahmot lähtee elämään ihan eri tavalla :) Odotan peliä kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin! Kreetta sitä ekaksi ehdotti, kunnia siis hänelle! 8>

      Poista
  2. Hahmon syventäminen on peliä varten ulkoisilla keinoilla on hauskaa ja ihan mahtava teko pelaajalta. Hauska idea tuo facebook-profiili, etenkin kun tuntuu toimivan pelin teemojen kanssa vielä erityisen hyvin.

    Profiilin täyttämisestä täytyy sanoa että monesti pohdin itsekin analyyttisesti pelinjohtajien tarjoamaa tekstiä. Monesti rivien väliin ja tekstin painotuksiin kätkeytyy monia hyviä tapoja kehittää hahmonsa tarinaa. Etenkin jos ne saa vielä sidottua muihin pelin hahmoihin. Varjopuolena tästä samasta asiasta on se, että ajoittain sieltä rivien välistä löytyykin tyhjyys, jolloin mieleeni hiipii epäilys siitä, tuleeko peli olemaan kovinkaan rikas kokemus. Onneksi näin käy harvoin ja asiaa voi parantaa olemalla itse aktiivinen, kyselemällä pelinjohdolta lisää hahmonsa sielunelämästä, kehittelemällä kontakteja, toimintamalleja jne. pelinjohtajan ja kanssapelaajien kanssa.


    Myös näyttelemisestä tutussa roolin määrittelyssä on hyviä kohtia, joilla lähteä tekemään hahmosta enemmän kuin vain tekstitiedoston jo huomattavasti ennen peliä. Tämä vuoksi minusta onkin ensiarvoisen tärkeää, että hahmot valmistuisivat ja lähetettäisiin pelaajille hyvissä ajoin ennen peliä. Jotta niille annettaisiin aikaa hengittää ja elää ennen peliä myös pelaajan mielessä, kontaktilistalla ja vaikka sitten facebookissa!

    P.S. Hyvin asiallinen uusi hiustenväri. Antaa katu-uskottavuutta aika kovasti yksityiselle silmälle.

    VastaaPoista