tiistai 7. helmikuuta 2012

Ennakko: Salaisuuksien hovissa

Omaa peliä tehdessä ei muiden pelejä ehdi oikein edes miettiäkään, mutta kun Salaisuuksien Hovin lyhytkuvaukset nyt kerta tulivat niin sanotaan niistä jokunen sananen kun näemmä kukaan muu viidestä kirjoittajasta ei ehdi bloggailemaan.

Salaisuuksien hovi on pelinkirjoittajien mukaan:
"Salaisuuksien hovi on Venäjän historiasta, saduista ja mytologiasta inspiraationsa ottava fantasiapeli joka sijoittuu myyttisen vaihtoehtohistorian vuoteen 1421."

Minun on vaikea olla pelistä innoissani, sillä sen lisäksi, että oman pelin suunnitteleminen ja järjestäminen syö osallistumisvoimia, niin en tiedä Venäjästä tai sen historiasta oikeastaan mitään. Eli pähkinänkuoressa voisi sanoa, että en tiedä mistä innostua. Venäläiset sadut ja mytologiat ovat vähän tutumpia, mutta yllättävän vähän niistäkään on minulla tietoutta. Inspiraatiomateriaaliksi on tällä hetkellä annettu vain läjä kuvia, ja minä en valitettavasti osaa värittää peliäni kuvien kautta. Joten tällä hetkellä odotan lähinnä jonkinlaista pelinjohtajan tarjoamaan maailmankuvausta, jonka lukemalla voisin paremmin tarttua ja käsitellä pelin aihepiiriä ja sitä kautta varmasti myös omaa hahmoanikin.

Muutama sananen hahmostani. Hahmoni, Kristina Karacheva on kaartiin kuuluva rivijäsen. Hahmon lyhytkuvauksen mukaan olen sanavalmis ja iloinen sekä ehdottoman uskollinen. Siinäpä se. Toki lyhytkuvaukset ovat vain lyhytkuvauksia, monesti myös hieman kiireessä kirjoitettuja eli uskon ja toivon, että hahmossani tulee olemaan muutakin kuin tämä. Toki vanha larppisanonta "sotilailla on aina hauskempaa" on varmaan osaltaan totta, eli vaikka muuta peliä ei olisikaan niin turhan tärkeänä partiointi ja jutteleminen muiden tovereiden kanssa on varmasti antoisaa. En ole koskaan edes pelannut sotilasta, monenlaista muuta palvelijaa kylläkin, joten siinä mielessä aivan uudenlainen pelikokemus tulossa minulle.

Onneksi oman pelin jälkeen on vielä kuukausi aikaa perehtyä tähän peliin.

1 kommentti:

  1. Lisäsin unohtuneena asiana vielä lyhytkuvauksiin kaartin Detskieiden asemaa sen verran että jokainen teistä komentaa 100 miestä kaartin 500 miehen kokonaisvahvuudesta.

    Salaisuuksiin paljolti pohjaavassa pelissä on myös hyvin haastavaa kirjoittaa lyhytkuvauksia ilman että paljastaa julkisesti liikaa hahmosta ennen peliä.

    Karmiini Kaarti on hyvin keskeissä asemassa pelin tapahtumissa ja usko tai älä niin hahmossasi on muutakin sisältöä kuin: "Kaartilainen, hupaisa veikko, tyypillinen lajinsa edustaja."

    VastaaPoista