torstai 3. toukokuuta 2012

Lyhyt katsaus kesän peleihin.

Tuleva kesä näyttää lupaavalta larppirintamalla. Lupaavalta ainakin siltä osin, että pelejä on tulossa niin paljon, että sekaan tuskin mahtuu. Seuraavaksi seuraa lyhyttä esittelyä ja omia fiiliksiä tulevista koitoksista.

8-10.6 Rakkauden kesä
Hippikommuuniin sijoittuva historiallinen peli, joka lupaa kevyttä poliittista pohdintaa sekä kultaisen 60-luvun fiilistelyä. Minulle pelin ajankuva ei ole mitenkään erityisen rakas tai kiehtova, eikä hippikulttuuri oikeastaan yleisestikään. Osittain tästä syystä olen toivonut hahmokseni kellohametyttöä, koska rockabilly-meininki kiinnostaa kuitenkin hieman enemmän. Odotan peliltä fiilistelyä ja rentoa yhdessäoloa.

15-17.6 Kultaisen kolmikärjen kievarin
Larppaajat palaavat takaisin sinne mistä lähtivätkin eli hämyisen majatalon nurkkapöytään. Luvassa perinteistä fantasiaa vakaalla otteella. Odotan peliä innolla, sillä kesä ja majatalofantasia on juuri sitä mitä ainakin tällä hetkellä kaipaan. Pelinjohtoryhmä tarjoaa myös mahdollisuuden kirjoittaa oma hahmo yhteistyössä hahmovalmentajan kanssa. Mielestäni tämä on loistava mahdollisuus ja aion tarttua siihen kyllä. En ole saanut vielä aikaiseksi ilmottautua peliin, mutta ehdottomasti mukana. (PS. Hahmolomakkeenne on pitkä ja työläs, vaikka kaikkiin kohtiin ei olekaan pakko vastata).

30.6 Kymmenen virran maa
Lisää historiaa, mutta tällä kertaa  30-luvulla. Kyseessä on syntymäpäiväjuhlat ja peli tulee mitä luultavimmin painottumaan ihmissuhdekiemuroihin. Pelinjohto on kaivanut pohjoisen larppaajille myös kokonaan uuden ja ennenkokemattoman pelipaikan Wanhan Tyllin. Tiedän, että runsaasti taustatutkimusta peliä varten on tehty ja se tulee varmasti olemaan hyvin rakennettu kokonaisuus, mutta valitettavasti minulla jää muiden menojen takia Wanha Tylli edelleen kokematta. (Myöskään 30-luku ei ole suuria omia mielenkiinnon kohteita)

20-22.7 Se Toinen Hotelli
Fantasiaa, satuja ja mysteerejä. Osui ja upposi tähän neitoseen. Heinäkuussa matkaamme, tai olemme jo päätyneet hotelli Status Quohon. Katsotaanpa kauanko hotellin status quo pysyy valloillaan. Minulla on myös vankka luottamus kokeneeseen pelinjohtoon rakentaa toimiva ja onnistunut peli. Tällä hetkellä minulle ehkä kesän odotetuin peli. Toisaalta en edes tiedä vielä olenko päässyt peliin mukaan vai en, koska ilmottautuneita on tainnut olla enemmän kuin paikkoja. Sormet ja varpaat ristiin.

11.8 Hotel & Casino Le Méridien (Alustavien tietojen mukaan) 
"Adrianmeren pohjasakan kokoontumispaikka. Tavallisena iltana paikalla on gangstereita, ilmalaivapiraatteja, vakoojia, huijareita, siviiliasuisia poliiseja ja muutama rehellinen kansalainen etsimässä jännitystä ja seikkailua. Olet siis ehdottoman hyvässä seurassa."  
Ainoa asia mitä olen pelistä kuullut on tuo kursivoitu kuvaus. Mutta, mutta....Ilmalaivapiraatteja!!! Jos pääsen pelaamaan ilmalaivapiraattia on yksi larppiurani unelma täyttynyt.

Mitkä on teidän fiilikset tulevista peleistä?

2 kommenttia:

  1. Todella intensiivinen larppikesä! Harmittaa kamalasti että minulta jää nuo pelit välistä. Itseä kiehtoo aina se, jos peli sijoittuu johonkin oikeaan historialliseen ajanjaksoon. Se antaa maailmaan syventymiselle aivan uudet ulottuvuudet. Odotan Rakkauden kesää, koska se on ainoa mihin varmasti pääsen, ja tuntuu, että siinä voisi olla sellainen peli missä pääsisi pitkästä aikaa larppaamisen ytimeen. Itselle se on hahmopainotteinen pelaaminen, eli tässä tapauksessa toivottavasti sekoilu ja rettelöinti <3

    VastaaPoista
  2. Mää en oo ilmottautunu yhteenkään kesän peliin! En oo saanu vielä tietää kesän työvuoroja ja ne tulee kuitenkin pitämään mut kiireisenä melkeen joka viikonloppu niin en oo uskaltanut ilmota :( Toivon, että jostain pelistä irtoaa sitten vielä paikka, kun tiiän työvuorot! Ainakin niistä, joihin ei oo vielä auennu ilmoittautuminen.

    Tässä vaiheessa näyttää siltä, että naisia peleihin riittää, mutta miehet on vähän tiukemmassa. Tämä tilanne ainakin molempien historiapelien suhteen. Ehkei ne kiinnosta mieslarppaajia sitten samallatavalla kuin naisia? Itseäni kiinnostaa (oman pelin lisäksi) oikeestaan kaikki. Fiilistely majatalossa ja seikkailu Adrianmeren rannalla.

    Onhan meille tulossa myös ainakin kaupunkiseikkailua ja vieraileva natsipeli Kuopiosta. Oijoi, miten meitä nyt näin hemmotellaan tänä armon kesänä 2012?

    P.S. Täällä Maikki, pelin Google-tunnuksilla..

    VastaaPoista