torstai 1. marraskuuta 2012

Larppaajan sukkahousuniksinurkka, osa 1: Raskausmaha

Hei, hoi, hauki!

Hetki on vierähtänyt edellisestä merkinnästä, mutta ajattelin silti kantaa korteni larppiblogin kekoon näin talven pelisesongin alettua. Aloitamme sukkahousiniksiosion joka naislarppaajan parhaasta ystävästä, eli vauvamassusta!

Ompelu - ja askartelutaitoiset lukijamme tietänevät jo, että resorista tai muusta napakasta mutta joustavasta paksusta trikoosta sekä vaahtomuovista veistellen saa ajan kanssa oikein kätevän, jatkohyödynnettävän mahapropin joka toimii huomattavasti paremmin kuin paidan alle köytetty nukkumatyyny. Mutta jos olette laiskoja, kömpelöitä ja kärsimättömiä torspoja niin kuin minä, tämä sukkahousuniksi on nopea, helppo ja melko edullinen keino tiineytyä hahmon niin vaatiessa.

Mahaa varten tarvitset:

- vatsan litistämiseen tarkoitetut sukkahousut (näitä saa nykyään melkein joka rättikaupasta - mitä korkeavyötäröisempi, sen parempi, ja jos sattuu löytämään sellaiset joissa on stay-up-sukista tutut silikonijarrut yläreunassa niin aina paranee.)
- pussin mahantäytteille (omassani on sopivan pyöreämuotoinen kangaskassi)
- kangastilkkuja tai jotain muuta, mitä (sopivan pehmeää ja nätisti asettuvaa matskua mahan täytteeksi)
- hakaneuloja
(neulaa ja lankaa)


Pukemiseen (vapaaehtoista, mutta erittäin suotavaa)
- napakat, mummomalliset alushousut
- alusmekko (napakkaa tekokuitua, siloittaa mahdolliset muhkurat jota mahapropista jää ja edesauttaa sitä ettei päälypropit jää omituisesti kiinni alusvaatteisiin - miksi jokaisella naisella ei oo tämmöistä, kysyn minä!)


Kuva: beautesecrete.com
Aloitetaan sukkahousuista. Omani olivat jo kauan palvelleet aktiivisessa nuoruusvuosien klubbailukäytössä, ja jousivat mainiosti mahaan. Leikkaa vyötärölitistysosio irti jaloista, ja avaa myös haaraosa niin että saat aikaiseksi  piukean putkilon.

Sullo kangaskassi tai muu sisuspussi sopivissa määrin täyteen valitsemaasi täytemateriaalia. Oikea määrä löytyy kokeilemalla, mutta kannattaa täyttää tarpeeksi ettei näytä vain siltä että on lihonut, kuitenkin sopusuhdassa muuhun vartaloon. Mutantilta ei tarvihe näyttää. Kannattaa käyttää jotain suhteellisen kevyttä, että ei tuu kippeeksi kaikesta lisäpainosta.

Sitten vain mallailemaan! Pue putkilo päällesi ja asettele täyte oikeaan kohtaan. Mahan tulisi kaartua omasta vyötäröstä vauvakummuksi nätisti ja asettua mukavasti jonnekin sinne alavatsan paikkeille. Tarkista myös, että täytettä on tarpeeksi leveästi, niin ettet näytä siltä että oot vaan laittanu ilmapallon paidan alle. (Kokemuksen syvällä rintaäänellä.) Kun olet tyytyväinen muotoon, hakaneulota täyte paikalleen sukkahousuun päälypuolelta. Laiskimmat, kuten minä, ei edes koskaan saa aikaseksi ommeltua niitä kunnolla paikalleen, mutta viitseliäämpi voi sen tehdä.

Kun H-hetki koittaa, pue maha päälle napakoitten mummoalkkarien kanssa. Sellaisten kunnon matroonamaisten hanurinlitistimien tai muiden vastaavien, ja nosta ne reippaasti mahan päälle Ne estävät vatsan valumisen, jos pelissä tulee liikuttua paljon. Vaelsin itse oman vatsani kanssa Ihmisten Ajassa yli seitsemän kilometrin matkan (myös puolisäärtä myöten suossa) ja hyvin pysyi! Kannattelevat varsin mukavasti myös osan vatsan painosta.

Proppien alle kannattaa aina myös pistää sellainen spandex-makkarankuorialusmekko. Itse käytän sellaista oikeastaan aina, pelistä ja propeista riippumatta. Vaikeinkin loimusametti lipuu päälle vaivatta, ei takerru omituisiin paikkoihin jos on epämääräsen muotoinen niinku meikä, ja ihonvärinen versio estää myös salaman läpivalaisun paljastamat  mustat alusvaateyllärit larppikuvissa. Eikö kellään muulla oo ollu näitä ongelmia ikinä? Ehkä se oon vaan minä.

Mamselli Laiskamajan sukkahousunurkka kiittää ja kuittaa taas hetkeksi. Onko teillä jotain larppaajan elämää helpottavia sukkisniksejä, joita haluaisitte jakaa?

Tui tui,
- Viivi.


3 kommenttia:

  1. Viimeisillään raskaana ollessa maha lähtee etenemään eteen ja sivuille heti kylkiluiden alta, ei vyötäröstä. Se ei välttämättä myöskään asetu sinne alavatsalle mukavasti, vaan voi lähteä ihan suoraviivaisesta kylkiluista eteenpäin ennen alas kaartumista. Eli sinne ylös voi tunkea sitä täytettä myös mielin määrin. Jos on vaan vähän raskaana, niin sitten mahan voi painottaa alavatsalle.

    t. Kertta

    VastaaPoista
  2. Oma sukkahousuniksini tässä: Vanhoista sukkiksista sääret pois leikkaamalla tulee aika hyvä peruukin alusmyssy. Värin voi valita peruukkiin sopivaksi. Kaupasta saatavat peruukkimyssyt on sukkiiksiin verrattuna kauhian kalliita.

    VastaaPoista
  3. Kertta, my bad ja maailmankuvassani on virhe :-D Mun vyötärö nimittäin on tosi ylhäällä ja alakaa kylkiluitten kohdalta, koska oon omituinen punkero. Hyviä pointteja, kiitos!

    VastaaPoista