perjantai 2. maaliskuuta 2012

Ihanat, kamalat nimet

Tulipa tässä mieleeni kirjoittaa sana tai kaksi nimistä. Meillä kaikilla vähän pidempään larpanneilla on ollut vuosien mittaan monta nimeä. Ite oon ollut Pesukarhu, Elisabeth, Savannah, Cordelia, Ida, Kapeloinen, Hillo-Fifi, Sabina, Usva ja Hopeaneitona olin vasta viime viikonloppuna. Nyt muutaman hahmon jo kirjoittaneenakin voin sanoa, että nimet on aivan ihania. Aloitan melkein hahmon kuin hahmon kirjoittamisen nimestä, sen kautta kaikki muukin aukeaa. Keräilen nimiä erilaisiin listoihin koneen kätköihin, mistä voin niitä aina tarpeen tullen selailla. Odotan jo innolla, että pääsen nimeämään Rakkauden kesän hahmoja, kotimaiset nimet kun erityisesti on lähellä sydäntä.

Tällä miekallakin on kuitenkin se toinen teränsä. En oo varmaan maailman ainoa larppaaja, jonka aivoihin mahtuu vain tietty määrä "Florencia Alfonso Jezzibel Von Smithsoneita" kerrallaan, mikä aiheuttaa toisinaan vähän päänvaivaa. Joskus tuntuu, että pelin alkaessa ei muista edes oman hahmonsa nimeä ulkoa. Etenkin erilaisissa juhlapeleissä, joihin hahmot ovat kutsuneet lähimpiä ystäviään, olisi suotavaa hahmojen nimet muistaa. Mutta vaikeaahan se on, jos pelaajia hahmoineen on lähemmäs 40, joskus jopa enemmän. Juhlien emännän ja isännän rooli on siis haastava homma, ainakin niille HC-larppaajille, jotka nimet urheasti opettelevat ulkoa.

Viime kesänä uudelleenjärjestin Sarcoidosan sisäoppilaitosta, kevyttä haltiafantsua, jossa hahmoilla oli erityisen vaikeita nimiä. Useimmat niistä oli löydetty suoraan Pharmaca Fennicasta (mikä oli hykerryttävän hauska idea!). Päädyimme järjestäjätiimin kanssa lopulta kirjoittamaan pelaajille peliä varten nimilaput, jotka toivottavasti helpottivat ainakin jonkin verran peliä.

Oon monesti miettinyt, että ainakaan omaa eläytymistä eivät pelaajien rinnassa olevat off-game-nimilaput häiritse. On toisinaan paljon häiritsevämpää seurustella ingamessa parhaan kaverinsa kanssa ja miettiä samalla kuumeisesti, mikä hahmon nimi oikeastaan olikaan. Samoin on kauhean vaikea kiinnittää jonkun hahmon huomio itseensä, jos ei ole mitään käsitystä siitä, millä nimellä pitäisi pöydän päästä toiseen huudella.

Tästä huolimatta yksi peliin valmistautumisen minulle hauskimpia osia on lueskella hahmolistaa ja makustella pelinjohdon valitsemia nimiä. Saatan selata listaa alusta loppuun monta kertaa ja joka kerta löydän sieltä omia suosikkeja. Mitkäs ovat lukijoiden nimisuosikit?

Eipäs tässä muuta kuin opettelemaan seuraavan pelin hahmolistaa ulkoa. Sonyat ja Sofiat, Grigoriit ja Georgit, vielä teidät selätän!

Terveisin Elisa

1 kommentti:

  1. No tuota. En nyt mitenkään voinut olla kaivamatta tähän kaikkien aikojen inhokkiani noin kymmenen vuoden takaa:

    Mich'ai al'Zedýr de Sharak'air / D'Anyan

    Silloin kauan sitten tuota nimihirvitystä pelatessani en ollut aivan varma, mutta nyt kyllä jo uskon (/toivon), että kyseessä oli l'äppä.

    Lämpöisemmälläkin tavalla mieleen jääneitä nimiä on toki ollut, vaikka vanhaa arkistoa vilkaistessa joukkoon mahtui jopa yllättävän paljon aivan toimivia mutta kovin unohdusalttiita nimiä. Rakkaita muistoja kuitenkin pulpauttavat pintaan MacNolten Mulli-Jaska (Jacques Moulineux) ja Auringon etuvartion Kjartan. Aivan nyt vuoden sisäänkin on tullut pari suussa mukavalta maistuvaa, kiitos Mapen: Marius Javert ja Harry Paget FLASHMAN.

    Vanhana egoilijana tykkään tietysti eniten omista lapsosistani. Ei ole Suklaaseikkailijan voittanutta. ;)

    Kiitos muistoja herättäneestä merkinnästä, Elisa!

    VastaaPoista